Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informujemy:

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o sposobie wykorzystywania Twoich danych osobowych jest RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. z siedzibą w Grudziądzu przy ul. Rybackiej 14.

Z kim możesz się skontaktować, aby otrzymać więcej informacji o przetwarzaniu Twoich danych osobowych przez RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J?

Jeśli masz pytania dotyczące przetwarzania Twoich danych osobowych przez RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. możesz skontaktować się z ami, pisząc do nas na adres email zamowienia@fox-boats.com. Możesz też skontaktować się, wykorzystując następujące dane kontaktowe: RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J.ul. Rybacka 14, 86-300 Grudziądz.

Od kogo uzyskaliśmy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe uzyskaliśmy bezpośrednio od Ciebie podczas zakładania konta na www.fox-boats.com lub www.fox-boats-shop.pl , jak i później, podczas korzystania przez Ciebie z serwisów należących do RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. Dodatkowo, informacje o Tobie otrzymujemy od operatorów płatności, czyli podmiotów, które umożliwiają Ci dokonanie płatności online za towary u nas kupione.
Otrzymujemy od nich takie Twoje dane: informacje o zawarciu umowy z kontrahentem (o przyjęciu Twojej oferty) czy informacje o statusie płatności. W przypadku logowania się do serwisu za pośrednictwem zewnętrznej usługi uwierzytelniającej oferowanej przez podmioty, na którymi nie mamy żadnej kontroli, np. Facebook, Google albo Allegro, pozyskujemy od nich dane wyłącznie w postaci ID twojego Konta w takim serwisie, Twój adres e-mail, imię i nazwisko, url Twojego avatara, a czasem (w przypadku Allegro) także nazwę firmy, numer NIP, adres (w tym miasto i kod pocztowy).

W jakim celu i na jakiej podstawie RIVERFOX przetwarza Twoje dane osobowe?

Jesteśmy uprawnieni do przetwarzania Twoich danych osobowych, ponieważ jest to niezbędne do wykonania zawartej między nami umowy lub wykonania naszych prawnie uzasadnionych interesów, dla celów:

umożliwienia Ci korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną, w tym zapewnienia Ci możliwości pełnego korzystania z serwisów prowadzonych przez Riverfox ;

  • umożliwienia Ci założenia i zarządzania Twoim kontem oraz umożliwienie monitorowania zamówień i ich historii;
  • umożliwienia przeprowadzania i realizacji transakcji w ramach
  • umożliwienia wystawienia opinii, recenzji czy komentarzy;
  • zapewnienia możliwości realizacji płatności za przeprowadzone transakcje;
  • rozpatrywania oraz obsługi składanych przez Ciebie reklamacji dotyczących usług świadczonych w ramach zakupów w sklepie fox-boats-shop.pl ;
  • obsługi zapytań i zgłoszeń, które do nas kierujesz;
  • kontaktowania się z Tobą w szczególności w celu związanym ze świadczeniem usług;
  • rozwiązania umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną, w tym żądania zamknięcia konta.

Przepisy prawa wymagają od nas przetwarzania Twoich danych dla celów podatkowych i rachunkowych.

Przetwarzać Twoje dane osobowe możemy również na podstawie prawnie uzasadnionego interesu w celach:

  • analizowania i zarządzania Twoją aktywnością na stronach internetowych Fox-boats-shop.pl celem dostosowania usług i treści do Twoich indywidualnych preferencji;
  • organizacji programów lojalnościowych i konkursów, w których możesz wziąć udział;
  • dokonywania czynności technicznych oraz rozwiązywania problemów technicznych, związanych z administrowaniem serwerami
  • prowadzenia działań marketingowych własnych usług;
  • opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez Ciebie oraz innych użytkowników w tym zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie z którego następuje połączenie);
  • windykacji należności;
  • prowadzenia postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych;
  • zapewnienia obsługi usług płatniczych;
  • zapewnienia bezpieczeństwa i integralności usług, które świadczymy Ci drogą elektroniczną, w tym przeciwdziałania oszustwom i nadużyciom oraz zapewnienia bezpieczeństwa ruchu;
  • dopasowania reklam zgodnie z uprzednio przeglądanymi przez Ciebie treściami, dostosowywania kategorii ofert lub poszczególnych ofert w ustawieniach konta użytkownika;
  • kontaktowania się z Tobą, w tym w celach związanych z dozwolonymi działaniami marketingowymi,
  • prowadzenia analiz statystycznych;
  • przechowywania danych dla celów archiwalnych, oraz zapewnienia rozliczalności (wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z przepisów prawa).

RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. jest uprawniona przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody w celu:

  • organizacji konkursów w których możesz wziąć udział (w zależności od rodzaju konkursu);
  • otrzymywania i wyświetlania Twoich komentarzy dotyczących zakupów produktów, które pozostawisz u innych operatorów stron internetowych;
  • zapisywania danych w plikach cookies;
  • gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych;

Możesz wycofać swoją zgodę w każdej chwili w taki sam sposób, jak jej udzieliłaś/eś.

Czy musisz podać RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. swoje dane osobowe?

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest wymagane przez nas w celu zawarcia i wykonania zawartej z Tobą umowy, tj. imię, nazwisko, adres e-mail, adres dostawy, dane do faktury. Jeżeli wymagają tego przepisy prawa, możemy wymagać od Ciebie podania innych danych niezbędnych np. ze względów rachunkowych lub podatkowych.

Jeśli nie podasz powyżej wskazanych danych osobowych, nie będzie możliwym zawarcie z Tobą umowy. Podanie przez Ciebie pozostałych danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. w zakresie przetwarzania danych?

Zapewniamy, że wykonamy wszelkie przysługujące Ci prawa: prawo dostępu do danych osobowych, sprostowania danych, ich usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. Uprawnienia te możesz wykonać, gdy:

  • w odniesieniu do żądania sprostowania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe lub niekompletne;
  • w odniesieniu do żądania usunięcia danych: Twoje dane nie będą już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane przez SKALA s.c.; cofniesz swoją zgodę na przetwarzanie danych; zgłosisz uprzednio sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem; dane powinny być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa; lub dane zostały zebrane w związku ze świadczeniem usług drogą elektroniczną oferowanych dziecku.
  • w odniesieniu do żądania ograniczenia przetwarzania danych: zauważysz, że Twoje dane są nieprawidłowe – na okres pozwalający RIVERFOX  sprawdzić prawidłowość Twoich danych; Twoje dane będą przetwarzane niezgodnie z prawem, ale nie będziesz chciał/a, aby zostały usunięte; Twoje dane nie są już potrzebne RIVERFOX, ale mogą być potrzebne Tobie do obrony lub dochodzenia roszczeń; lub wniesiesz sprzeciw wobec przetwarzania danych – do czasu ustalenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po stronie RIVERFOX są nadrzędne wobec podstawy sprzeciwu;
  • w odniesieniu do żądania przeniesienia danych jeśli przetwarzanie Twoich danych odbywa się na podstawie Twojej zgody lub umowy zawartej z Tobą oraz przetwarzanie to odbywa się w sposób automatyczny.

Możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2, w zakresie przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

W jakich sytuacjach możesz się sprzeciwić wobec przetwarzania Twoich danych?

Masz prawo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, gdy przetwarzanie odbywa się na podstawie prawnie uzasadnionego interesu lub dla celów statystycznych, a sprzeciw jest uzasadniony przez szczególną sytuację, w której się znalazłeś/aś lub Twoje dane osobowe przetwarzane są na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym są profilowane dla tego celu.

Komu RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. udostępnia Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom trzecim (kontrahentom, operatorom płatności, serwisom internetowym, które współpracują z fox-boats-shop.pl), jeśli jest to niezbędne do świadczenia usług na RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. Jeśli wymaga tego od nas przepis prawa, udostępniamy Twoje dane osobowe uprawnionym podmiotom, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości. W razie konieczności możemy przekazać Twoje dane osobowe organom publicznym w celach walki z oszustwami i nadużyciami.

Ze względu na konieczność zapobiegania wykonywania pewnych funkcji na RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. robotom internetowym, stosujemy mechanizm Google reCAPTCHA do sporadycznego badania, czy zachowania użytkowników naszej platformy handlowej nie noszą znamion zachowań robotów. W takiej sytuacji możemy ujawnić Google LLC Twój adres IP.

Jaki jest okres przechowywania Twoich danych osobowych?

RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. przechowuje Twoje dane osobowe przez czas obowiązywania umowy oraz po jej zakończeniu, jeśli istnieje ryzyko dochodzenia roszczeń w związku z jej wykonywaniem, ale nie dłużej niż przez okres 10 lat od dnia jej zakończenia. Dane osobowe, które przetwarzamy na podstawie podatkowych i rachunkowych przepisów prawnych jesteśmy obowiązani przechowywać przez okres 5 lat po zakończeniu roku, w którym upłynął termin płatności podatku. Dane osobowe, które przetwarzamy w celach marketingowych, jesteśmy uprawnieni przetwarzać wyłącznie w okresie obowiązywania wiążącej nas umowy lub do momentu wniesienia przez Ciebie ważnego sprzeciwu.

Do jakich państw trzecich lub organizacji międzynarodowych RIVERFOX J.K. KACPRZAK SP.J. przekazuje Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Czy profilujemy Twoje dane osobowe bądź automatycznie podejmujemy względem Ciebie decyzje?

Nie profilujemy Twoich danych osobowych.

Nowości
GARMIN ECHOMAP UHD 92sv bez przetwornika. DO PANOPTIX
GARMIN ECHOMAP UHD 92sv bez przetwornika. DO PANOPTIX

4 100,00 zł

Cena regularna: 6 500,00 zł

Najniższa cena: 4 300,00 zł
szt.
GARMIN ECHOMAP UHD 92sv + Panoptix PLUS LVS34 + GLS10
GARMIN ECHOMAP UHD 92sv + Panoptix PLUS LVS34 + GLS10

12 990,00 zł

Cena regularna: 16 000,00 zł

Najniższa cena: 6 500,00 zł
szt.
GARMIN ECHOMAP UHD 92sv z przetwornikiem GT56TM + Panoptix PLUS LVS34 + GLS10 (1)
GARMIN ECHOMAP UHD 92sv z przetwornikiem GT56TM + Panoptix PLUS LVS34 + GLS10 (1)

13 550,00 zł

Cena regularna: 16 000,00 zł

Najniższa cena: 13 900,00 zł
szt.
SILNIK ZABURTOWY HONDA BF 8 DK2 LHU
SILNIK ZABURTOWY HONDA BF 8 DK2 LHU

9 600,00 zł

Cena regularna: 10 900,00 zł

Najniższa cena: 10 900,00 zł
SILNIK ZABURTOWY HONDA BF 8 DK2 LHU POWER THRUST
SILNIK ZABURTOWY HONDA BF 8 DK2 LHU POWER THRUST

10 300,00 zł

Cena regularna: 11 200,00 zł

Najniższa cena: 10 900,00 zł
UCHWYT PRZETWORNIKA ECHOSONDY
UCHWYT PRZETWORNIKA ECHOSONDY

80,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl